Μπορεί η εβδομάδα που μόλις τέλειωσε…

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μπορεί η εβδομάδα που μόλις τέλειωσε…

Μπορεί η εβδομάδα που μόλις τέλειωσε…

… να ήταν βροχερή και με χαμηλές θερμοκρασίες αλλά από δω και πέρα ξεκινά το καλοκαίρι που, όπως λένε, αναμένεται να είναι πολύ ζεστό και με θερμοκρασίες που θα χτυπήσουν κόκκινο.
Γι’ αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να φροντίσουν εγκαίρως για τον καθαρισμό του Άλσους Βέικου, Λόφου Λεβεντάκη, Αττικού Άλσους και αλλού από τα ξερόχορτα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Ήδη μας έχουν πάρει τηλέφωνο κάποιοι κάτοικοι που τα σπίτια τους συνορεύουν με το Λόφο Λεβεντάκη και εξέφρασαν την ανησυχία τους.
Επειδή, λοιπόν, των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, ας φροντίσει ο Δήμος να καθαρίσει τις επικίνδυνες περιοχές από τα ξερόχορτα για να κοιμόμαστε ήσυχοι όλοι και ιδιαίτερα οι γείτονες του Λόφου Λεβεντάκη.

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού»…

…από αυτή εδώ τη στήλη και με τίτλο «Ας έχουμε το νου μας», έγραφα:
«Σε μια λίστα με 27 ακίνητα και εκτάσεις του Δημοσίου τα οποία περνούν προς αξιοποίηση στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) συμπεριλαμβάνονται και δύο εκτάσεις που έχουν άμεση σχέση με το Γαλάτσι. Η πρώτη είναι τα διυλιστήρια της ΕΥΔΑΠ και η δεύτερη, όπως αναφέρεται, είναι έκταση στα Τουρκοβούνια στα όρια των δήμων Παλαιού Ψυχικού και Γαλατσίου.»
Η έκταση στα Τουρκοβούνια πρέπει να είναι τα επίδικα 300 στρέμματα στο Π. Ψυχικό, τα οποία είναι συνέχεια των εγκαταστάσεων της ΛΑΤΟ τα οποία βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου. Είχα αναφέρει μάλιστα και μια απόφαση της Γ.Σ. της Εταιρείας «ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.» για πώληση 3,6 στρεμμάτων αντί του ποσού των 7,2 εκατ. ευρώ. Τα προς πώληση στρέμματα αποτελούν τμήμα της επίδικης έκτασης των 300 στρεμμάτων και τα οποία αποτελούν συνέχεια των εγκαταστάσεων της ΛΑΤΟ.
Περίμενα, λοιπόν, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 15 Μαΐου, να γίνει μια ερώτηση σχετικά, μια αναφορά από κάποιο μέλος του Σώματος – είτε της πλειοψηφίας, είτε της μειοψηφίας. Αντ’ αυτού, άκρα του τάφου σιωπή. Ίσως να μην το θεωρούν και τόσο σοβαρό σαν θέμα για ανασχοληθούν μαζί του.
Ίσως, όμως, να είναι και πολύ αργά, εάν αποφασίσουν στο μέλλον να ασχοληθούν με το θέμα.

Μπράβο στο μπασκετικό Ολυμπιακό.
Ντροπή για τον ποδοσφαιρικό
Ολυμπιακό και τη διαιτησία,
που έκλεψαν τη νίκη από τον Αστέρα Τρίπολης και στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδος ενώ δεν το άξιζαν.
Αξίζει να θυμηθούμε ένα περιστατικό σ’ έναν άλλο τελικό Κυπέλου Ελλάδος που είχε γίνει το 2000 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ιωνικό Νίκαιας.
Τότε, σε μια στιγμή του ματς, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης είχε πετύχει γκολ με το χέρι το οποίο όμως δεν είδε ο διαιτητής του αγώνα. Προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία ο ίδιος ο Ντέμης πήγε στο διαιτητή και του είπε ότι το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει διότι το είχε πετύχει με το χέρι και ο διαιτητής το ακύρωσε.
Γι’ αυτή του την ενέργεια ο ποδοσφαιριστής είχε πάρει το βραβείο Fair Play από τη FIFA.
Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος απέκρουσε με το χέρι του την μπάλα που πήγαινε στα δίχτυα της ομάδας του. Θεωητικά ναι, θα μπορούσε να το κάνει. Αλλά όταν η φιλοσοφία της διοίκησης είναι «νίκη με οποιονδήποτε τρόπο», θα έχεις αυτή τη συμπεριφορά που είδε όλη η Ελλάδα. Να κάνεις δηλαδή κοινώς την πάπια προκειμένου να εκπληρωθούν οι επιθυθμίες του αφεντικού σου.

Ο «μαρξιστής» και «αντιμνημονιακός» πρόεδρος του ΣΕΒ
Δημήτρης Δασκαλόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει,
εκ μέρους των βιομηχάνων,
τη Νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Πήγαινε στην κορυφή