Ανοιχτή η Ομορφοκκλησιά

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ανοιχτή η Ομορφοκκλησιά

Ανοιχτό θα είναι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου ή αλλιώς Ομορφοκκλησιά, την Κυριακή του Πάσχα και την επόμενη μέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, οπότε και θα τελεστεί πρωινή λειτουργία.

Η ξακουστή Ομορφοκκλησιά, η οποία βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, είναι ένας από τους ομορφότερους βυζαντινούς ναούς στο νομό Αττικής. Ο βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου κτίστηκε το 12ο αιώνα και από το 1921 έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο. Ο ναός είναι γνωστός ως Ομορφοκλησσιά λόγω της χάρης και της κομψότητάς του.
Χαρακτηριστικές είναι οι τοιχογραφίες που κοσμούν το ναό, οι οποίες απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Αγ. Γεωργίου. Ο ναός πλαισιώνεται από έναν καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο που γειτνιάζει με το αθλητικό κέντρο του Άλσους Βέικου και ενδείκνυται για περιπάτους.
Η Ομορφοκλησσιά παραμένει κλειστή όλο το χρόνο εκτός από την ημέρα που γιορτάζει ο Αγ. Γεώργιος. Για φέτος θα είναι ανοιχτή την Κυριακή του Πάσχα, παραμονή της εορτής του Αγ. Γεωργίου και θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το ναό στην εσπερινή λειτουργία που θα τελεστεί στις 7 μ.μ.
Επίσης, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, ο βυζαντινός ναός θα είναι ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα έχει πρωινή λειτουργία από τις 7.30 π.μ. έως τις 11π.μ., ενώ θα τελεστεί εσπερινός από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή