Μεγάλη καθυστέρηση

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μεγάλη καθυστέρηση

*Πολλά τα παράπονα που δεχόμαστε από κατοίκους αλλά και από καταστηματάρχες για τα έργα του περίφημου ποδηλατόδρομου στην Λ. Βεΐκου. Παράπονα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων αλλά και με τη χρησιμότητα του έργου.

Όπως μας είπε κάποιος αναγνώστης, «ήταν ανάγκη να ξηλωθούν οι κόκκινες πλάκες του Τούντα για να τοποθετηθούν τώρα άσπρες; Ή να ξαναφτιάξει τα συντριβάνια ο κ. Τσίρος από την αρχή αφού πρώτα τα είχε γεμίσει με χώμα; Αυτά είναι πεταμένα λεφτά!»
Αυτή τη φράση – ότι δηλαδή είναι πεταμένα λεφτά – την ακούς από όλους σχεδόν τους δημότες που περπατούν επί της Λ. Βεΐκου και τούτο γιατί, κατά γενική ομολογία, ο ποδηλατόδρομος, όταν με το καλό ολοκληρωθεί, θα είναι μη λειτουργικός. Πρώτον, διότι είναι πολύ στενός και εφάπτεται των σταθμευμένων αυτοκινήτων – άρα επικίνδυνος – και δεύτερον διότι το μήκος του είναι τόσο μικρό που δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει κανέναν.
Να θυμίσουμε ότι ο ποδηλατόδρομος αποτελεί ένα έργο μαζί με αυτό της οδού Γαλακηδών και ο προϋπολογισμός είναι 2,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,6 εκατ. ευρώ πήγαν για τα έργα του ποδηλατόδρομου. Πάρα πολλά τα χρήματα και μάλιστα εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας.

*Έφτιαξε και ο Αντρέας
(ο Λοβέρδος ντε) το κόμμα του.
Και το όνομα αυτού «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» ή χάριν συντομίας «ΣΥ.Ν.ΕΛ.».
Έχουμε χάσει το λογαριασμό πόσα νέα κόμματα έχουν δημιουργηθεί από το 2009 μέχρι σήμερα και, απ’ ό,τι φαίνεται, το πράγμα θα έχει και συνέχεια.
Πάντως ένα κόμμα θα πρέπει να είναι προσοδοφόρο. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ενώ κάθε μέρα κλείνουν χιλιάδες καταστήματα, τα μόνα που ανοίγουν είναι κόμματα και καταστήματα αγοράς χρυσού.

*Δεν μας φτάνει η αναδουλειά λόγω οικονομικής κρίσης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κάποιους
αρπακολλατζήδες, σαλταδόρους και τυχοδιώκτες.

*«Νόμιμο» φακελάκι
Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης.
Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έκανε λόγο για νομιμοποίηση στο φακελάκι από την πίσω πόρτα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, κανένας υπάλληλος δεν τιμωτήθηκε για ανθοδέσμη ή γλυκά. Και έχει δίκιο. Δεν καταλαβαίνω, όμως, το λόγο για τον οποίο το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε σε μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Πάντως, αθώα δεν φαίνεται να είναι. Το γιατί και ποιούς αφορά αυτή η ρύθμιση θα φανεί, ίσως, αργότερα.

*Στην ομιλία του…

…στο συνέδριο του Economist ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το μνημόνιο θα πρέπει να ανασταλεί.
Σύμφωνα με όλα τα λεξικά, αναστολή σημαίνει σταματώ κάποια ενέργεια για ένα χρονικό διάστημα, δηλαδή προσωρινά.
Θα αναστείλει δηλαδή το μνημόνιο για ένα δύο χρόνια, αλλά τί θα γίνει μετά, δεν μας είπε.
Από την ακύρωση, καταγγελία, κατάργηση, σκίσιμο, αντικατάσταση, φτάσαμε στην αναστολή.
Το επόμενο στάδιο προβλέπω να είναι η εφαρμογή.
Κι όπως λέει και ένα παλιό τραγούδι, «πίσω από τις λέξεις, κρύβεται ο Αλέξης…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή