Μετά μουσικής η 5η διανομή τροφίμων

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μετά μουσικής η 5η διανομή τροφίμων

Με την αναμενόμενη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η 5η κατά σειρά διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου «Χωρίς Μεσάζοντες», το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου, στο δεύτερο πάρκινγκ του Άλσους Βέικου.

Όσο περνά ο καιρός και οι «Χωρίς Μεσάζοντες» στελεχώνονται με ολοένα και περισσότερους εθελοντές, αναβαθμίζεται και η οργάνωση για την εύρυθμη διεξαγωγή της διανομής των τροφίμων από τον παραγωγό απευθείας στον καταναλωτή. Και αυτή τη φορά η οργάνωση ήταν άψογη και η βοήθεια όλων των εθελοντών, των πολιτών αλλά και των ίδιων των παραγωγών είχε ως αποτέλεσμα να διατεθούν πάνω από 20 τόνοι προϊόντων με άνεση και χαμόγελο.
Ωστόσο η ιδιαιτερότητα της περασμένης Κυριακής ήταν η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Κίνησης για συλλογή φαρμάκων και τροφίμων. Οι δημότες του Γαλατσίου άφησαν πάνω από 400 κουτιά φαρμάκων, μέρος των οποίων είναι για καρκινοπαθείς και συνεπώς ιδιαιτέρως ακριβά. Τα φάρμακα δόθηκαν στο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πατησίων με το οποίο συνεργάζεται η Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου και το οποίο λειτουργεί στην Ταϋγέτου 60 στην Γκράβα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 16.00 – 19.00 και κάθε Πέμπτη 10.00 – 12.00 (τηλ. 210-2012013) από όπου μπορούν να εξυπηρετούνται όσοι Γαλατσιώτες έχουν ανάγκη.
Επίσης αρκετοί άφησαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων τα οποία αγόραζαν από τους παραγωγούς ή έφερναν από τα σπίτια τους για να διανεμηθούν μέσω της Κίνησης σε άπορες ή οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης μας.
Η συλλογή φαρμάκων και τροφίμων συνεχίζεται καθημερινά στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο «Παίρνω Αμπάριζα» στη συμβολή των οδών Γαλακηδών 11 και Λυσίου μετά τις 19:30.
Ο Άρης Παπαδοκωστόπουλος, μέλος της Κίνησης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου, δήλωσε στον «Παλμό»: «Είναι πλέον φανερό στη σημερινή εποχή της βαρβαρότητας ότι η κοινωνία, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, πέρα από στείρες προσεγγίσεις, όταν αυτοοργανώνονται, μπορούν να πετύχουν πολλά, χωρίς να αναθέτουν την ζωή τους σε κυβερνήσεις και δήμους κάποιοι εκ των οποίων προχώρησαν ακόμη και σε διώξεις ενάντια στις κινήσεις αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες. Εκεί όπου ακούμε την οργή να μας περιτριγυρίζει και τις πρόσκαιρες απογοητεύσεις, εκεί οι λέξεις επανανοηματοδοτούνται: Ελευθερία, δημοκρατία, αλληλεγγύη, συμμετοχή, ανιδιοτέλεια.»
Ευχάριστη νότα την προηγούμενη Κυριακή αποτέλεσε και το γκρουπάκι που «έντυσε» το σκηνικό της διανομής μουσικά και απέδειξε το μεράκι και την πίστη των εθελοντών σ’ αυτή την Κίνηση αλλά και τη θέλησή τους αυτή να συνεχιστεί και να αγκαλιαστεί, ει δυνατόν, από όλους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή