Η Ευαγγελία Δρόση σχεδιάστρια υποδημάτων & κοσμημάτων στον ΠΑΛΜΟ:Θελω το παππούτσι να είναι άνετο, σχεδιαστικά τέλειο και ξεχωριστό

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Η Ευαγγελία Δρόση σχεδιάστρια υποδημάτων & κοσμημάτων στον ΠΑΛΜΟ:Θελω το παππούτσι να είναι άνετο, σχεδιαστικά τέλειο και ξεχωριστό

Η ∆ρόση Ευαγγελία ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων σχεδιαστών που εµπλουτίζουν το σύγχρονο design µε την πινελιά της τολµηρής φαντασίας. Γεννηµένη στην επαρχία, εµπνέεται από οτιδήποτε, έχει πάθος µε τη δηµιουργία, το ιδιαίτερο στυλ και το διαφορετικό.
Τα παπούτσια είναι χειροποίητα και αυτό το magic touch είναι που κάνει το αποτέλε- σµα να συνδυάζει σχεδιαστική και κατασκευαστική τελειότητα. Τα παπούτσια της µε τίποτα δε µπορείς να τα πεις συµβατικά, αντιθέτως, εκτός από τα µοναδικής ποιότητας υλικά που επιλέγει, συνδυάζουν άνεση και funky κοµψότητα.
Όταν η έµπνευση είναι αβίαστη, και η φαντασία οργιάζει, τότε απλά καθηµερινά πράγµατα µπορούν να µετατραπούν σε έργα τέχνης, και πραγµατικά αναµειγνύοντας το παλιό µε το νέο, το κλασικό µε το µοντέρνο και το παραδοσιακό µε το ξένο κατάφερε να δηµιουργήσει µια σειρά από κοσµήµατα και παπούτσια, όλα ξεχωριστά και πολλά από αυτά µοναδικά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗ -ΓΚΙΩΝΗ

Ευαγγελία, παρουσίασέ µας τις δηµιουργίες σου.

Με απλά λόγια θα έλεγα ότι οι δηµιουργίες µου έχουν αυτό το κάτι που δεν ξέρεις πώς να το περιγράψεις, ούτε πώς να το ζητήσεις αλλά που όταν το βλέπεις, λες «αυτό έλεγα!»

Πότε ανακάλυψες το ταλέντο σου στο design;

Είναι φοβερό αλλά ανακαλύπτεις το ταλέντο σου από την επιβεβαίωση των άλλων. Εγώ απλά άρχισα να φτιάχνω κοσµήµατα και παπού- τσια που µου άρεσαν… που είχαν αυτό το κάτι άλλο.

Ποιά είναι η πηγή της έµπνευσής σου;

Είµαι παρατηρητικός τύπος. Μου αρέσει να παρατηρώ τον κόσµο, είναι πηγή έµπνευσης για µένα, στο δρόµο βλέπεις πολλά… ακόµα και µια σακούλα από σούπερ µάρκετ, µπορεί να σου δώσει αυτό που ψάχνεις, αρκεί να το δεις από τη µεριά που σε ενδιαφέρει.

 Σε ποιό αγοραστικό κοινό απευθύνεσαι; Το χειροποίητο παπούτσι είναι προσιτό για όλες τις ηλικίες;

Το χειροποίητο παπούτσι απαιτεί περισσότερο χρήµα και χρόνο για να φτιαχτεί γιατί δεν είναι παπούτσι µαζικής παραγωγής που έρχεται µε κοντέινερ από κάποια χώρα µακρινή, το βάζουµε στο ράφι και το πουλάµε. Φτιάχνεται στην Ελλάδα, από ελληνικά δέρµατα πρώτης ποιότητας, σε µι- κρές ποσότητες και µε πολλή προσοχή. Θέλουµε ο κόσµος που θα το φορέσει να το ευχαριστηθεί, να νοιώσει όµορφα φορώντας το. Έχουµε πολύ καλούς τεχνίτες στην Ελλάδα και κάποτε είµασταν περήφανοι για τις εξαγωγές πα- πουτσιών που κάναµε. Τώρα κάνουµε µόνο εισα- γωγές. Νοµίζω ότι έχει περάσει η περίοδος που πέφταµε µε τα µούτρα στο φτηνό παπούτσι, αυτό που το φοράς πέντε φορές για να κάνεις το κοµµάτι σου και όταν το βγάλεις, οι διπλανοί σου θέλουν µάσκα οξυγόνου. Ναι, πιστεύω ότι όλοι µπορούν να αγοράσουν ένα καλό παπούτσι γιατί στην ουσία είναι φθηνότερο από το εισαγόµενο πλαστικό παπούτσι που πουλά µια πολυεθνική και το παίρνεις γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν φοριέται. Τζάµπα τα λεφτά δηλαδή! Και φυσικά δεν θα σχολιάσω για το πόσο διάρκεια ζωής έχει το ένα και πόσο το άλλο...

Τι έχετε στο νου σας όταν δηµιουργείτε ένα ζευγάρι παπούτσια;

 Κατ’αρχάς την άνεση! Θέλω όταν κάποιος αγοράζει ένα ζευγάρι παπούτσια, να είναι σχεδιαστικά τέλειο. Έπειτα θέλω να το κάνω ξεχωριστό, ιδιαίτερο, διαφορετικό γι’αυτό και προσθέτω λεπτοµέρειες.

Τι πρέπει να ξέρουµε για να αγοράσουµε ένα ζευγάρι παπούτσια;

Προτιµήστε το δέρµα. Τα συνθετικά υλικά δεν επιτρέπουν στα πόδια να αναπνέουν. Οπωσδήποτε µια δερµάτινη επένδυση, µα- λακό δέρµα, δερµάτινος πάτος στα σανδάλια.

Ποιά υλικά αγαπάτε και µε αυτά δουλεύετε;

Μου αρέσει το δέρµα µε στάµπες ή µε διάφορα prints αλλά και το ύφασµα.

Είναι συγκεκριµένα τα χρώµατα στην παλέτα σας για τις δηµιουργίες σας;

Μου αρέσουν όλα τα χρώµατα και νοµίζω ότι τα χρησιµοποιώ όλα. Έχω βέβαια, πάντα κατά νου τα χρώµατα της µόδας.

Έχετε ορισµένο στυλ στο µυαλό σας, όταν σχεδιάζετε µια δηµιουργία σας;

 Έχω εµένα!!! Το ξέρω ότι δεν είναι και τόσο… εµπορικό αλλά δεν µπορώ να φτιάξω ούτε να πουλήσω κάτι που δεν µου αρέσει και που δεν θα το φορούσα εγώ.

Έχει ξεχωρίσει ή αγαπηθεί ιδιαίτερα κάποια δηµιουργία σου;

 Ναι, το αγαπηµένο µου geometric αγαπήθηκε πολύ!

Ως µοναδικές προσωπικότητες, πρέπει να φοράµε δηµιουργίες φτιαγµένες µόνο για εµάς; Είναι εφικτό;

Ως µοναδικές προσωπικότητες πρέ- πει να φοράµε δηµιουργίες που να ταιριάζουν σε εµάς! ∆εν µας ταιριάζουν όλα. Πρέπει να βρούµε τι µας ταιριάζει και να µείνουµε εκεί.

∆έχεστε παραγγελίες κατ’αποκλειστικότητα σε σχέδιο και χρώµα;

Ναι, το έχω κάνει και αυτό στο παρελθόν.

Ποιά η γνώµη σας για τη µόδα που θέλει πολύ ψηλά τακούνια;

Μου αρέσουν πολύ τα τακούνια! Όµως µε κουράζουν. ∆ύσκολο παπούτσι, µόνο τα χειροποίητα ξέρω ότι περπατιούνται, ωστόσο δεν έχω φτιάξει ακόµη. Είναι όµως στα µελλοντικά µου σχέδια.

Πώς µπορούµε να υιοθετήσουµε δικό µας στυλ πέρα από τη µόδα;

 Πρέπει να βρούµε αυτό που µας ταιριάζει. ∆εν µπορούµε να φοράµε ό,τι είναι στη µόδα και να είναι άθλιο πάνω µας. Πρέπει να έχουµε το γνώθι σ’αυτόν. Όλοι είµαστε δια- φορετικοί και επιβάλλεται να έχουµε το δικό µας στύλ, αυτό που βγαίνει από µέσα µας, αυτό που µας αντιπροσωπεύει.

 Πού µπορούµε να βρούµε τις δηµιουργίες σας;

∆ιατίθενται µέσω site (https://www.evangeliadrosi.com) και σε επι- λεγµένα καταστήµατα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή