Ο κ. Τσίρος διαψεύδει τον εαυτό του!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ο κ. Τσίρος διαψεύδει τον εαυτό του!

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού», στις 5/4, έγραψα το παρακάτω σχόλιο:

«Την προηγούμενη βδομάδα ο Κυριάκος Τσίρος συγκάλεσε σύσκεψη στο δημαρχείο, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του και όπου τους ανακοίνωσε ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου.
»Επιπλέον τους συνέστησε να παραμείνει ενωμένη η παράταξη έτσι ώστε να κερδίσουν και την επόμενη εκλογική αναμέτρηση του 2014 για να αποτρέψουν τα “λαμόγια του Τούντα” να πάρουν και πάλι το δήμο.»

Τη Δευτέρα 8/4, στις 12:10 το μεσημέρι, λάβαμε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Γαλατσίου το δελτίο Τύπου που ακολουθεί:
«ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
»Κύριε Γιαννακόπουλε,
»στο φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας (5/4/2013) δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο “Ανοίγει ο δρόμος” στη στήλη “Παλμογράφος” της εφημερίδας “Παλμός” το οποίο είναι 100% ανακριβές.
»Δεν έγινε καμία επαλήθευση των αναφορών που χρησιμοποιείτε στο άρθρο σας, ενώ οι υβριστικές φράσεις που καταγράφονται απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα και έχουν σκοπό να πλήξουν το κύρος του Δημάρχου και της διοίκησης.
»Ουδέποτε δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά το δημαρχιακό θώκο και ουδέποτε χρησιμοποίησε φράσεις που να κατηγορούν την αντιπολίτευση ή τον πρώην δήμαρχο Γαλατσίου κ. Θεόδωρο Τούντα.
»Όπως είθισται και όπως προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι απαραίτητο να γίνεται διασταύρωση των στοιχείων προτού δημοσιευτούν ανακρίβειες που μόνο στόχο έχουν την παραπληροφόρηση των κατοίκων του Γαλατσίου.
»Παρακαλούμε να αποκατασταθεί άμεσα η αλήθεια στο επόμενο τεύχος στην ίδια στήλη και να τονιστεί το γεγονός ότι ουδέποτε ειπώθηκε από το Δήμαρχο κάποια φράση από αυτές που αναφέρετε στο άρθρο σας.»
Απάντηση: Προφανώς το κείμενο αυτό είναι καθ’υπαγόρευσιν του Δημάρχου. Καλό είναι όμως ο κ. Τσίρος να απαντά ο ίδιος σε θέματα που τον αφορούν προσωπικά και όχι μέσω τρίτων.
Επί της ουσίας τώρα, έχω να πω τα εξής:
Πρώτον, τη δημοσιογραφική δεοντολογία μας τη γνωρίζουν 20 χρόνια τώρα οι αναγνώστες της εφημερίδας μας και δεν πρόκειται να δεχτώ μαθήματα δεοντολογίας από πρόσωπα που δεν έχουν το θάρρος να βάλουν την υπογραφή τους ούτε κάτω από κείμενα που οι ίδιοι συνέταξαν.
Δεύτερον, ό,τι ανέφερε το σχόλιό μου δεν ήταν απλά διασταυρωμένο αλλά, όπως θα έλεγε και η αξέχαστη Μαλβίνα, καρατσεκαρισμένο! Ο κ. Τσίρος, εκτός από αυτά που ανέφερα, συμπλήρωσε επίσης ότι: «Αν δεν είστε ενωμένοι σαν παράταξη, θα με αναγκάσετε να μαλώσω με τη γυναίκα μου και να είμαι και πάλι υποψήφιος».
Τρίτον, αφού ουδέποτε δήλωσε ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος, όπως υποστηρίζει, πώς έδωσε τότε το πράσινο φως σε δελφίνους της παράταξης να ξεκινήσουν τις επαφές τους προς αναζήτηση προσώπων τα οποία θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό τους στις επόμενες εκλογές;

Την ίδια μέρα, Δευτέρα 8/4, δύο ώρες μετά το παραπάνω δελτίο Τύπου, λάβαμε πάλι μέσω του Γραφείο Τύπου αυτή τη φορά την ακόλουθη δήλωση του Δημάρχου:
«ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΙΡΟΥ
»Λόγω των συνεχόμενων ανακριβειών στον τοπικό Τύπο και της ακατάσχετης φημολογίας, σχετικά με την κάθοδό μου ή μη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, θέλω να επιστήσω την προσοχή όλων στο γεγονός ότι ως Δήμαρχος και ως διοίκηση έχουμε πάρει για δεύτερη φορά εντολή από τους δημότες του Γαλατσίου να υλοποιήσουμε το έργο μας μέσα στην τετραετία που ακόμη διανύουμε.
»Συνεπώς στόχος μας είναι να εκτελούμε τα καθήκοντά που μας ανατέθηκαν και να υπηρετούμε τους κατοίκους του Γαλατσίου χωρίς να αναλωνόμαστε σε θέματα διαδοχής ή διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου.
»Ως Δήμαρχος θεωρώ ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς να προβώ σε οποιαδήποτε τελική δήλωση καθώς προέχει η υλοποίηση του μεγάλου έργου που έχουμε υποσχεθεί να φέρουμε εις πέρας. Ωστόσο όπως έχω ήδη αναφέρει θα σταθμίσω πρώτα τις καταστάσεις και τα δεδομένα και στη συνέχεια, στον κατάλληλο χρόνο, θα προβώ σε ανακοινώσεις για το αν θα είμαι ξανά υποψήφιος ή όχι.
»Μέχρι τότε όμως κύριος στόχος της διοίκησης, και δικός μου προσωπικά, είναι να υλοποιήσουμε όσα έχουμε προγραμματίσει γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω το Γαλάτσι να επιστρέψει σε εποχές που ο λαός αποδοκίμασε, τουλάχιστον δύο φορές, με την ετυμηγορία του στις κάλπες.»
Απάντηση: Οι παλλινωδίες και τα μπρος πίσω του Δημάρχου ως προς το θέμα της διαδοχής του στην παράταξη της οποίας ηγείται, αφορούν τους δημοτικούς συμβούλους του και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν φιλοδοξία να τεθούν επικεφαλής στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ως προς το εάν χαρακτήρισε ή όχι «λαμόγια του Τούντα» τη διοίκηση του πρώην δημάρχου, πρώτον τον διαψεύδουν οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοί του οι οποίοι ήταν αυτήκοοι μάρτυρες και διαβεβαιώνουν ότι πράγματι το είπε και δεύτερον αρκεί να διαβάσει κανείς την τελευταία παράγραφο της δήλωσης του δημάρχου και θα καταλάβει αν το είπε ή όχι.

Πήγαινε στην κορυφή