Προανακριτική: Στήνεται το σκηνικό της απαλλαγής

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Προανακριτική:  Στήνεται το σκηνικό  της απαλλαγής

Μόνο ως απογοητευτική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει πλέον κάποιος την πορεία και αυτής της προανακριτικής, η οποία, «σεβόμενη» τις παραδόσεις όλων των… προηγούμενων για ανάλογες υποθέσεις, προδιαγράφει θαυμάσια τις εξελίξεις, μην αφήνοντάς μας την παραμικρή αμφιβολία περί του «τέλους» και αυτού του θεατρικού έργου…
 

Με εξελίξεις που, αν δεν παραπέμπουν σε δόλια και οργανωμένη κωλυσιεργία, παραπέμπουν στο απόλυτο μπάχαλο, το κέντρο ενδιαφέροντος της υπόθεσης που, εν προκειμένω, δεν έπρεπε να είναι άλλο από την εξέταση των συγγενών του Παπακωνσταντίνου, μεταφέρεται στην απίστευτη κόντρα μεταξύ ΣΔΟΕ και Μαρκογιαννάκη.
Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκης την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδόν εξοργισμένος, είχε απαιτήσει από το ΣΔΟΕ να του παραδώσει το αργότερο μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα, στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να «δέσουν» την υπόθεση, καθώς, ό,τι του είχε παραδώσει μέχρι στιγμής το ΣΔΟΕ δεν εμπεριείχε ουσιαστικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Προανακριτική ώστε να έχει κάποια πρόοδο η έρευνα.
Σημειώνεται ότι κανονικά την Τρίτη 12-03-13, θα έπρεπε να παρουσιαστούν στην προανακριτική τα υπό έρευνα συγκεκριμένα πρόσωπα, οι εξαδέλφες δηλαδή του Παπακωνσταντίνου.
Η απάντηση, όμως, που πήρε ο κ. Μαρκογιαννάκης στο συγκεκριμένο του αίτημα ήταν κάπως αναπάντεχη για εκείνον αφού το ΣΔΟΕ του εξήγησε πως για ένα τέτοιου βάθους πόρισμα, θέλει λίγο περισσότερο χρόνο από κάποιες μέρες και πιο συγκεκριμένα χρειάζεται κάποιους μήνες!
«Αν θέλει ένα πόρισμα πλήρως τεκμηριωμένο για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις φορολογικές υποχρεώσεις των συγγενών, τότε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι έτοιμο μέσα σε τέσσερις μέρες αλλά σε δυο – τρεις μήνες».
Φυσικά ο συγκεκριμένος ισχυρισμός του ΣΔΟΕ δείχνει απολύτως λογικός και πραγματικά δημιουργεί «απορίες» το πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να μην το γνώριζε εξ αρχής και ο πρόεδρος της επιτροπής, «απορίες» που φυσικά δεν έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σ’ αυτήν, αφού έχουν κατηγορήσει ευθέως τον κ. Μαρκογιαννάκη πως από κοινού με το ΣΔΟΕ συμπράττουν με παρελκυστικές πρακτικές, οι οποίες στο τέλος είναι γνωστό πού θα οδηγήσουν…
«Δεν βγαίνει πόρισμα της επιτροπής χωρίς το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς», έλεγε χαρακτηριστικά παράγοντας της επιτροπής, κάτι που ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως προάγγελος ακόμη και διακοπής για κάποιο διάστημα των εργασιών της και άρα νέας χρονικής παράτασης (η τελευταία παράταση που είχε δοθεί προέβλεπε την έκδοση πορίσματος έως τις 29 Μαρτίου).
Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και εκείνοι όπως ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, που θεωρεί πως και χωρίς τα στοιχεία για τους συγγενείς η επιτροπή μπορεί να συντάξει το πόρισμά της, καθώς και τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία είναι «αρκετά».
Η απάντηση αυτή του ΣΔΟΕ ήρθε διά του κ. Π. Μαντούβαλου, ο οποίος μάλιστα θα κληθεί εκ νέου να καταθέσει την προσεχή εβδομάδα.
Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μαρκογιαννάκη του εξήγησε πώς έχουν τα δεδομένα εκ μέρους του ΣΔΟΕ, καθώς αν και έχουν λάβει τα απαραίτητα στοιχεία από τις τράπεζες, χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προκειμένου να τα μετατρέψουν σε μορφή που να επιδέχεται επεξεργασίας.
Η συνέχεια επί της οθόνης και όλα αναδίδουν μια οσμή «αθώωσης ελλείψει επαρκών στοιχείων» (ως είθισται άλλωστε).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή