Οι Συνταγές της Αναστασίας! Τουρλού ή Ρατατουιγ

ΥΛΙΚΑ

11 κολοκυθάκια μετρια
2 μελιτζάνες μετριες
2 καρότα μετρια

8 ντομάτες ώριμες σφιχτές
2 μεγαλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
κομμένες σε φετακια
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη σε κυβους
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μερικά φύλλα βασιλικού
φρεσκου
Μερικά κλαρακια θυμάρι φρέσκο
Αλατι
Πιπερι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Κόβουμε τα
κολοκυθάκια, τα καρότα και τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους. Ξυφλουδιζουμε τις
ντομάτες, κόβουμε τις τέσσερις σε μικρούς κυβους και τις αλλες τέσσερις τις
ψιλοκόβουμε σαν ζάρια. Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα τέσσερις κουταλιές της
σουπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, τα κρεμμύδια και τα σοταρουμε για 5 λεπτα μέχρι
να μαλακωσουνε.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές και τα ψηνουμε για 5
λεπτα.
Προσθετουμε τις ψιλοκομμενες ντομάτες (τα ζάρια), το σκόρδο, τα
μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι τα μισοσκεπαζουμε και τα μαγειρευουμε για 15 λεπτα.

Ζεσταινουμε σε ενα τηγάνι τέσσερις κουταλιές σούπας λάδι και σοταρουμε τα
κολοκυθάκια σε μετρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρωμα.
Τα βάζουμε και
τα στραγγιζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτουμε λίγο λάδι στο ίδιο τηγάνι,
ριχνουμε τις μελιτζάνες και τις σοταρουμε μεχρι να πάρουν χρωμα. Τις βγάζουμε
σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθετουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις
ντομάτες σε κύβους στην κατσαρόλα με τα υπολοιπα υλικά.
Σκεπαζουμε και
σιγοβραζουμε για 30 λεπτα.
Σερβίρουμε σκέτο (με φέτα) ή σος γαρνιτουρας σε
διάφορα πιάτα.