Ποινική δίωξη για τα «45άρια»!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ποινική δίωξη για τα «45άρια»!

Μετά το Δήμο Θεσσαλονίκης και τα ισόβια του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, η Εισαγγελία της πόλης ξεκίνησε το ψάξιμο και για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, έκπτωτο περιφερειάρχη.

Είναι αντιμέτωπος με νέες κακουργηματικές διώξεις, αυτή τη φορά για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια»: πρόκειται για τα έργα της πρώην Νομαρχίας που έσπαγαν σε μικρότερα, προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ, προκειμένου να ανατίθενται απευθείας σε εργολάβους χωρίς να απαιτείται μειοδοτικός διαγωνισμός.
Μαζί με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, που εκτιμάται ότι ζημίωσε το Δημόσιο κατά 4,1 εκατ. ευρώ, είναι ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης, καθώς επίσης τουλάχιστον 30 νομαρχιακοί σύμβουλοι και υπάλληλοι της Νομαρχίας, αλλά και τοπικοί εργολάβοι.
Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, συγκεκριμένα απιστία και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση και από κοινού με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608 Περί Καταχραστών του Δημοσίου, εις βάρος υπαλλήλων της πρώην Νομαρχίας που ενέκριναν τα αμαρτωλά έργα. Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στα παραπάνω κακουργήματα ασκήθηκε εις βάρος των αδερφών Ψωμιάδη, του πρώην γενικού γραμματέα της Νομαρχίας Δημήτρη Λευκόπουλου, καθώς και τουλάχιστον δέκα εργολάβων.
Το σκάνδαλο αφορά συνολικά 456 έργα της περιόδου 2006-2011.

*Το χειρότερο όλων, εκτός του ότι έχουμε χάσει το χαμόγελό μας, είναι ότι δεν βρίσκεις πλέον άνθρωπο να πεις τον πόνο σου.

*Ε, ρε πόσοι δήμαρχοι, μετά τα ισόβια Παπαγεωργόπουλου,θα έχουν χάσει τον ύπνο τους!

*Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,όταν θέλετε να κάνετε χρήση των δημοσιευμάτων της εφημερίδας μας, ορθό και δεοντολογικό είναι να αναφέρετε τον τίτλο μας και όχι να λέτε γενικά και αόριστα «όπως έγραψε ο τοπικός τύπος».
Ευχαριστούμε!

*ΣΥΖΥΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ:«Δεν υπάρχει στον κόσμο πιο τίμιος άνθρωπος από τον άνδρα μου.»
ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ: «Υπάρχει, υπάρχει!»

*Καλά,είναι δυνατόν οκτώ χρόνια γιατί ξέχασε ο άνθρωπος να δηλώσει ένα κωλόσπιτο; Σιγά το πράμα!
Ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι, τί να σου κάνει. Έτυχε να ξεχάσει το σπιτάκι του έρωτά του. Απέναντι από κάτι βράχια.

Από τον Χυτήρη στον Κουράκη

Το κάθε κόμμα εξουσίας έχει κατά καιρούς και τον ποιητή του. Το ΠΑΣΟΚ παλιά είχε τον Τηλέμαχο Χυτήρη ως μέγα ποιητή. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στις τάξεις του τον πιο ποιοτικό ποιητή, τον Τάσο Κουράκη, αναπληρωτή καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνάμα βουλευτή του. Απολαύστε αποσπάσματα από τις ποιητικές συλλογές του:

«Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου
κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου
όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση.
Ετσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Αλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο».
Και σε άλλη συλλογή, άλλη ποιοτική ποίηση:
«Η βροχή δεν είναι ποτέ ανορθόγραφη,
η καμπύλη σου δεν επιδέχεται συνταγματική αναθεώρηση, μόνο το κερί ανανεώνεται
για να φωτίζει με το άχραντο φως του
και την καμπύλη και τη βροχή».

Και από τη συλλογή του «67%» (εκδ. Ιανός):
«Θέλω να χάσω τα χέρια μου, τας φρένας μου, τα νεφρά μου, για ένα επίδομα για να ζήσουν τα μάτια μου, τα σπλάχνα μου, το δέρμα μου».
Και: «Στην κοινωνία που φτιάξανε καλότυχοι είναι οι παραπληγικοί, οι με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι μεταμοσχευμένοι που δεν απολύονται. Θέλω να ζήσω! Θέλω να γίνω 67%».
Έλεος πια!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή