Ακαδημίες water polo στο Γαλάτσι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ακαδημίες water polo στο Γαλάτσι

Ακαδημίες υδατοσφαίρισης (water polo) ξεκίνησαν στο κολυμβητήριο του Άλσους Βέικου, εγκαινιάζοντας έτσι νέους τρόπους άθλησης για νέους και νέες που αγαπούν την άσκηση και το υγρό στοιχείο.

Πρόκειται για μία καινούργια συνεργασία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου με τον Ναυτικό Όμιλο «Μεσόγειος», ο οποίος υπάρχει από το 2005 με επιτυχημένη διαδρομή σε πρωταθλήματα έχοντας ανέβει μέχρι και τη Β’ κατηγορία. Προπονητής της ομάδας water polo είναι ο Ιωάννης Μαντέλης, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην υδατοσφαίριση και σημερινός προπονητής της αντίστοιχης ομάδας στο Αμερικάνικο Κολέγιο Deree & Pierce.
Το πρόγραμμα των προπονήσεων ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 8 ετών και πάνω. Μοναδικό προαπαιτούμενο είναι να ξέρουν κολύμπι και να αγαπούν το νερό. «Στόχος μας είναι να γεμίσει η πισίνα παιδάκια, να μυηθούν στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και έτσι να δημιουργήσουμε μια ακαδημία water polo απ’ όπου θα βγαίνουν αθλητές σωστά γυμνασμένοι και άρτια καταρτισμένοι» δήλωσε στον «Παλμό» ο κ. Μαντέλης.
Φέτος οι βλέψεις του για την ανδρική ομάδα, που ήδη προπονείται στο ανοιχτό κολυμβητήριο του Άλσους Βέικου, περιλαμβάνουν και συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και στα πλαίσια της κοινής προετοιμασίας των ανδρικών ομάδων water polo του Ν.Ο. «Μεσόγειος» με το κολέγιο Deree (καθώς το τελευταίο θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά κολεγίων στην Κωνσταντινούπολη) πραγματοποιήθηκε αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων την περασμένη Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, το οποίο βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 13-13.
Στην ερώτησή μας γιατί ένα παιδί να προτιμήσει την υδατοσφαίριση, μας απαντά: «Το κολύμπι αποτελεί την καλύτερη άσκηση για το σώμα διότι δεν καταπονείται, δεν έχει κραδασμούς και συνεπώς αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Η επαφή με το νερό, επίσης, προσφέρει συμβάλλει στην ψυχική ηρεμία και ευεξία και λειτουργεί χαλαρωτικά. Επιπλέον, με τη συμμετοχή σε ένα ομαδικό άθλημα όπως είναι το water polo, το παιδί κοινωνικοποιείται μέσω της ομαδικότητας, κατανοεί τί σημαίνει κοινός στόχος, γνωρίζει την άμιλλα μεταξύ των αθλητών αλλά και άλλων ιδανικών που διέπουν μια ομάδα.»
Θετικός στη νέα δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο κολυμβητήριο του Άλσους δηλώνει και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος. «Είμαστε ανοιχτοί και βλέπουμε με θετικό πνεύμα ο,τιδήποτε συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους νέους της πόλης μας και στην αξιοποίηση των υποδομών που ήδη υπάρχουν στο αθλητικό μας κέντρο. Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς οι ακαδημίες υδατοσφαίρισης να αγκαλιαστούν από τη νεολαία του Γαλατσίου.»
Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 18:00-19:00 και 19:00-20:00. Η εγγραφή κοστίζει 20 ευρώ και η μηνιαία συνδρομή είναι 30 ευρώ ενώ το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με 6977 080996.

Πήγαινε στην κορυφή