Η «Δράση» και ο Πολυχώρος ΕΚΣΤΑΝ

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Η «Δράση»  και ο  Πολυχώρος  ΕΚΣΤΑΝ

Στον Πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ επί της οδού Καυτατζόγλου 5, βρέθηκαν τα μέλη της «Δράσης για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Τί κάνω εγώ εδώ;» της Ε. Μπουρκέν.

Καλλιτεχνικές και όχι μόνον εμπειρίες ανταλλάσσουν τα μέλη της «Δράσης» με τους φίλους τους στο ΕΚΣΤΑΝ, αλληλοϋποστηρίζοντας ο ένας φορέας τις δράσεις και τα εγχειρήματα του άλλου. Έτσι σύσσωμο το Δ.Σ. της «Δράσης» επισκέφθηκε το γειτονικό Πολυχώρο όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το έργο «Τί κάνω εγώ εδώ;» της Ε. Μπουρκέν σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σταματίου και μετάφραση – διασκευή της Ελένης Παπαχριστοπούλου.
Στο έργο αποτυπώνεται με ρεαλιστικό και αλληγορικό τρόπο η εικόνα μιας οικογένειας στη νέα εποχή της φτώχειας. Μία ιστορία που περνάει συνεχώς από το πολύ γέλιο στη μεγάλη συγκίνηση και δείχνει πώς βιώνει το αδιέξοδο της νέας πραγματικότητας κάθε μέλος της οικογένειας που αντιπροσωπεύει και μία γενιά.
Μία παράσταση που σε καθηλώνει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της διάρκειάς της. Που σε παρασύρει ενεργοποιώντας όλα τα συναισθηματικά σου αποθέματα, γέλιο, κλάμα, θλίψη και στοχασμό. Που κεντρίζει τη σκέψη αλλά και την ψυχή του θεατή, γεννώντας ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις. Αυτό έκαναν και τα μέλη της «Δράσης» αφού μετά το τέλος της παράστασης, παρέμειναν στο χώρο και, δημιουργώντας ένα μεγάλο κύκλο, συζήτησαν με τους συντελεστές του έργου, τον μπαμπά (Γιάννη) και το κουνελάκι (Ελένη). Οι προσεγγίσεις πολλές, οι γνώμες πολλές, αλλά η βασική παραδοχή μία: «η επιστροφή και συσπείρωση στην οικογένεια μας, την αλληλεγγύη και την συνεχή επικοινωνία μεταξύ μας».
Οι δύο βασικοί συντελεστές της παράστασης, Γιάννης Σταματίου και η Ελένη Παπαχριστοπούλου, φίλοι και οι ίδιοι της «Δράσης» με έντονη κοινωνική προσφορά, όπως η διαμόρφωση και η λειτουργία του πολυχώρου ΕΚΣΤΑΝ όπου λειτουργούν διάφορα τμήματα όπως και η θεατρική ομάδα των ανέργων της «Δράσης», στο τέλος αυτής της εκδήλωσης δεν έκρυψαν τη συγκινησή τους γιατί για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια επαγγελματικής δράσης, αντιμετώπισαν ένα τέτοιο κοινό, το οποίο δεν αποχωρούσε μετά τη παράσταση και κατά τη διάρκεια της κουβέντας.
Στην παράσταση παίζουν οι Γιάννης Σταματίου, Νίκος Ζάχαρης, Ελένη Παπαχριστοπούλου, Άννα Δελαπόρτα, Μάριος Τσαμαντιώτης, Σαράντης Ρουμπίνης, Λευτέρης Αλεξανδρής, Άντα Μπαστάκη, Κατερίνα Φουσέκη και Λαμπρινή Λίβα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή