Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι καλύτερες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα

Οι καλύτερες
συνταγές για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα

Για να είναι το Πάσχα
πραγματικά καλό θέλει νόστιμους μεζέδες, καλό 
κρασί που να ταιριάζει με τα Πασχαλινά εδέσματα, κοντινές
αποδράσεις, καλούς φίλους και καμιά λιάκαδα. Βάζουμε τα πρώτα, με τις 
καλύτερες συνταγέςπαραδοσιακής ή μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, με
προτάσεις για ξεχωριστά γιορτινά κρασιά και με ιδέες για 
εκδρομή στη Κέρκυρα. Φέρτε εσείς οικογένεια και φίλους, να κεράσει
κι ο Θεός κανέναν υπέροχο ανοιξιάτικο ήλιο και θα δείτε πόσο όμορφα θα
περάσουμε!


Το αυγό, ένα προαιώνιο σύμβολο ζωής, σημείο
θρησκευτικής αναφοράς από τους πρώτους πολιτισμούς της ανθρωπότητας, διατήρησε
τους συμβολισμούς του και στο χριστιανισμό και δέθηκε με την ορθοδοξία και τη
μεγάλη γιορτή του Πάσχα, κυρίως στην κόκκινη εκδοχή του.

Ας αξιοποιήσουμε τα ανοιξιάτικα λαχανικά στα
τραπεζώματα των ημερών. Δείτε το αφιέρωμα μας με 
ανοιξιάτικα λαχανικά.


Επίσης κοιτάξτε Λαμπριάτικες συνταγές για σαλάτες, ορεκτικά και κύρια πιάτα. Το
παραδοσιακό επιδόρπιο είναι το
τσουρέκι. 

Αν ψάχνετε τρόπους να φτιάξετε το πασχαλινό
αρνάκι πέρα από τον 
παραδοσιακό σουβλιστό οβελία, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε τις συνταγές μας
με αρνί!

Κι αν έχετε χορτοφάγους καλεσμένους την Ανάσταση
μπορείτε να φτιάξετε μια πανεύκολη συνταγή με 
Μαγερίτσα για Χορτοφάγους με αγκινάρες και
μανιτάρια. 


Σας προτείνω επίσης ανεπιφύλακτα τις παρακάτω
συνταγές για το Πάσχα:











Αν θέλετε τη γνώμη μας, δοκιμάστε τα όλα. Να
θυμάστε μόνο ότι για να πετύχουν τα εδέσματα του Πάσχα το μόνο που ζητούν
από σας είναι μεράκι, και την αγάπη σας για εκείνους που τα ετοιμάζετε.