Εκπαιδευτικά προγράμματα από τη WWF Ελλάς σε μαθητές του Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Εκπαιδευτικά προγράμματα από τη  WWF Ελλάς σε μαθητές του Γαλατσίου

Με ενθουσιασμό και έκδηλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν μαθητές από σχολεία του Γαλατσίου τα πιλοτικά προγράμματα της WWF Ελλάς «Για μια καλύτερη ζωή: καταναλώνω άρα υπάρχω;» και «Για μια καλύτερη ζωή: η γειτονιά μου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι».

Τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 4 και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου από τους μαθητές των Γ’, Δ’, ΣΤ’ τάξεων του 11ου Δημοτικού σχολείου, της Α’ τάξης του 6ου Γυμνασίου και της Α’ τάξης του 4ου Λυκείου, είχαν στόχο την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των παιδιών με την προστασία του περιβάλλοντος.
Το σύνθημα των προγραμμάτων ήταν «ζούμε οικονομικότερα, οικολογικότερα και αλληλέγγυα» και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου ως προπομπός για επόμενες εκδηλώσεις.
Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και η χημικός Νάνσυ Κουταβά από το πρόγραμμα της WWF Ελλάς «Ζούμε καλύτερα», που αποτελεί προίμιο μιας συνεργασίας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τις Future Libraries, αναφέρθηκαν στην πρώτη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου με στόχο την εκπαίδευση και κινητοποίηση των μαθητών για μια καλύτερη ζωή.
«Στόχος των προγραμμάτων είναι να εξετάσουμε τις καθημερινές καταναλωτικές συνήθειες σε σχέση με το περιβάλλον, τη γειτονιά μας και τον κύκλο ζωής των προϊόντων, καθώς και το οικολογικό αποτύπωμα της εκάστοτε κατανάλωσής μας» επισημαίνει η κα Σβορώνου, τονίζοντας ότι οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα στο Γαλάτσι είναι ευαισθητοποιημένοι οικολογικά αλλά τους λείπει η σύνδεση όσων γνωρίζουν για την προστασία του περιβάλλοντος με την καθημερινότητά τους.
Οι μαθητές έφτιαξαν κολάζ με φωτογραφίες που απεικονίζουν γωνιές από το Γαλάτσι και σχολίασαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πόλης μας, επισημαίνοντας τρόπους για τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Στα προγράμματα παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Βασίλης Παπαδιονυσίου» Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Χριστίνα Μπούρα, οι οποίοι μίλησαν με τα παιδιά για θέματα της πόλης μας αλλά και των σχολείων τους. Οι μαθητές είπαν ότι αν είχαν τη δυνατότητα να γίνουν δήμαρχοι για μια μέρα, θα έδιναν προτεραιότητα στον εθελοντισμό και κατέθεσαν γραπτώς προτάσεις προς το δήμαρχο Γαλατσίου Κ. Τσίρο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή