Σειρά προβλημάτων αντιμετωπίζει το 2ο Γυμνάσιο

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Σειρά προβλημάτων αντιμετωπίζει το 2ο Γυμνάσιο

Σειρά προβλημάτων τεχνικής – αλλά δυστυχώς κι όχι μόνον – φύσεως αντιμετωπίζει το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Σουλίου. Μπορεί το κτίριο να είναι νεόδμητο και σύγχρονο ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, τα προβλήματα οφείλουν να επιλυθούν προκειμένου το σχολείο να επιστρέψει στην ομαλή λειτουργία του.

Προβλήματα εντός αλλά και πέριξ του σχολικού κτιρίου εντοπίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου και με την από 12/2/2013 επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από τη διοίκηση του Δήμου να μεριμνήσει άμεσα για αυτά. Κατεστραμμένα πλακάκια στις τάξεις και τους διαδρόμους του σχολείου, τοποθέτηση συστήματος εξαερισμού στην υπόγεια αποθήκη, αποκατάσταση του συστήματος ομβρίων υδάτων αλλά και τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών είναι ορισμένα από τα προβλήματα που σημειώνονται στην επιστολή.
Μάλιστα, για πολλά από αυτά τα προβλήματα ο Σύλλογος Γονέων αλλά και η διεύθυνση του σχολείου είχαν ενημερώσει από το 2010 το Δήμο Γαλατσίου με ανάλογες επιστολές.
Η πρόσφατη επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει:
1. Λόγω φαινομένων υποσιτισμού (ήδη παρατηρήθηκαν αρκετά κρούσματα κατά το τρέχον σχολικό έτος), ο Σύλλογος ζητά τη διανομή δωρεάν μικρογεύματος (π.χ. σάντουϊτς, χυμό ή γάλα) στους μαθητές του σχολείου μας αλλά και όλων των σχολείων του Δήμου.
2. Προμήθεια και τοποθέτηση αντιστατικών πλακιδίων στην αίθουσα πληροφορικής. Το πρόβλημα αυτό της αποκατάστασης του δαπέδου της παραπάνω αίθουσας εκκρεμεί τουλάχιστον ένα έτος και χρήζει άμεσης επίλυσης.
3. Αποκατάσταση των κατεστραμμένων πλακιδίων σε τμήματα του δαπέδου, στις τάξεις και τους διαδρόμους του σχολείου, εξαιτίας των οποίων έχουν σημειωθεί σοβαροί τραυματισμοί μαθητών.
4. Κατασκευή συστημάτων ασφαλούς διέλευσης και πρόληψης ατυχημάτων των μαθητών του σχολείου:
– Διαγράμμιση οδοστρώματος στην είσοδο – έξοδο του σχολείου).
– Προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης για την ενημέρωση των διερχομένων οχημάτων επί της οδού Σουλίου, Καψάλη και Μιαούλη.
– Προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλων μειωτών ταχύτητας ή ανακλαστήρων, για την αναγκαστική επιβράδυνση των οχημάτων στις προαναφερθείσες οδούς.
– Προμήθεια και τοποθέτηση οριοδεικτών στην έξοδο του σχολείου για την αποφυγή της στάθμευσης οχημάτων.
5. Αποκατάσταση του συστήματος ομβρίων υδάτων για την αποφυγή πλημμύρας του υπογείου που παρατηρείται μετά από κάθε βροχόπτωση. Το πρόβλημα απαιτεί άμεση λύση αφού με την παραμονή στάσιμων υδάτων στο υπόγειο, τίθεται σε κίνδυνο η υγιεινή και η ασφάλεια των μαθητών, η στατικότητα του κτηρίου καθώς και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (λεβητοστάσιο, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κλπ.).
6. Ενεργοποίηση των δύο συστημάτων συναγερμού (κεντρικού και της αίθουσας πληροφορικής) το οποίο έχει ήδη ζητηθεί εγγράφως πολλές φορές από τις διευθύνσεις του σχολείου από το πρώτο έτος εγκατάστασης του 2ου Γυμνασίου στο κτίριο (2007).
7. Τοποθέτηση συστήματος εξαερισμού στην αποθήκη του σχολείου, που υπάρχει στο υπόγειο.
8. Κατασκευή στεγάστρου στον προαύλιο χώρο του σχολείου για την προφύλαξη των μαθητών σε περιπτώσεις βροχόπτωσης και καύσωνα.
9. Βάψιμο εσωτερικού χώρου του σχολείου και ειδικά των αιθουσών με χρώματα κατάλληλα σε αποχρώσεις για αυτούς τους χώρους.
10. Παρουσία ψυχολόγου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και τακτική επικοινωνία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων μαθητών του σχολείου.
Την παραδοχή πως η διοίκηση έχει γνώση ορισμένων μόνον όμως εξ αυτών των προβλημάτων έκανε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα, απαντώντας στα όσα αναφέρει η επιστολή, η οποία διαβάστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης 12 Φεβρουαρίου. «Κάποια από τα ζητήματα που θέτει ο Σύλλογος και είναι τεχνικής φύσεως, τα γνωρίζουμε, τα έχουμε προωθήσει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και έχει δρομολογηθεί η αποκατάστασή τους. Όμως, κάποια άλλα ο Σύλλογος τα θέτει για πρώτα φορά, είναι νέα για εμάς, οπότε θα τα δούμε και θα επανέλθουμε» είπε η κα Λεπίδα.
Ωστόσο, ως προς το μείζον ζήτημα του υποσιτισμού η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της προς τη διευθύντρια του σχολείου διότι, όπως ισχυρίστηκε, στο παρελθόν η ίδια την είχε ενημερώσει εγγράφως πως δεν υπάρχουν τέτοια κρούσματα στο σχολείο ενώ τώρα υποστηρίζει διαφορετικά.
Το σημαντικό είναι βέβαια να δωθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Γι’ αυτό και κανονίστηκε συνάντηση της κας Λεπίδα με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου για σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Γαλατσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή