Fusilli Integrale με μάραθο, πορτοκάλι και κοτόπουλο

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Fusilli Integrale με μάραθο, πορτοκάλι και κοτόπουλο

Υλικά για 4 άτομα:

500γρ.
Barilla Fusilli Ολικής Αλέσεως
1
Βαζάκι σάλτσα Barilla Arrabbiata
400γρ.
στήθος κοτόπουλο
350γρ.
μάραθο
1
κόκκινο κρεμμύδι
2
κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1
πορτοκάλι
20γρ.
κουκουνάρι
2
κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ..
τυρί Provolone
Αλάτι,
φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ψήνετε
    τα κουκουνάρια σε ένα στεγνό τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη μόλις είναι
    έτοιμα.
  2. Καθαρίζετε
    τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε κύβους.
  3. Πλένετε
    το μάραθο και τον ψιλοκόβετε.
  4. Καθαρίζετε
    το πορτοκάλι και το κόβετε κύβους.
  5. Πλένετε
    το κοτόπουλο με κρύο νερό, το στεγνώνετε και το κόβετε σε κύβους.
  6. Σε
    μια κατσαρόλα ζεσταίνεται ελαιόλαδο και ρίχνετε το κοτόπουλο με αλάτι και
    πιπέρι μέχρι να μαγειρευτεί.
  7. Εν
    τω μεταξύ βράζετε τα Barilla Fusilli Ολικής Αλέσεως σε άφθονο αλατισμένο
    νερό μέχρι να γίνουν ”al dente”.
  8. Σε
    ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια για λίγο, το μάραθο και προσθέτετε
    τη σάλτσα Barilla Arrabbiata και στο τέλος βάζετε και το κοτόπουλο.
  9. Προσθέτετε
    τα ζυμαρικά και γαρνίρετε από πάνω με τα καρύδια, το μαϊντανό και το
    Provolone.
  10. Διακοσμείτε
    με πορτοκάλι!

Διατροφικό tip:

Το κοτόπουλο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής
βιολογικής αξίας και σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες, από τα μακαρόνια ολικής
αλέσεως, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πρωτεΐνες
έχουν την ικανότητα να προωθούν το αίσθημα κορεσμού γρηγορότερα ενώ οι φυτικές
ίνες έχουν την ικανότητα να παρατείνουν το αίσθημα κορεσμού.

Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά

πηγη:http://http//www.logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/2012-06-28-07-10-43/4138-fusilli-integrale-maratho-portokali-kotopoulo

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή