Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας! Στιφάδο μοσχαράκι

 

ΥΛΙΚΆ

8 μερίδες μοσχάρι (επιλογή σας)

2 κιλά κρεμμυδάκια ξερά μικρά
 2 σκελίδες
σκορδο 
1/2 ποτήρι κρασιού λαδι 
1/2 ποτήρι κρασιού ξυδι 
2 μπαχαρια 
1 φύλλο δαφνη 
1 πουμαρο συμπικνομενο 
Αλατι 

Πιπερι 

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

 

 Καθαριζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ζεματαμε
και τα σουρωνουμε. Σε μια 
κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοταρουμε το κρέας
μέχρι να ροδισει λίγο. Βάζουμε το σκόρδο, το ξύδι, τα μπαχαρια, τη Δάφνη, το
πουμαρο με λίγο νερό. Προσθετουμε αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε μισή ωρα. Μετα
ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανη φωτιά για 1 ωρα.
Παρατήρηση Αν έχει πολύ ζουμι το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το αφήνουμε να
βράσει για να γίνει πικτο και το ρίχνουμε παλι στην κατσαρόλα και το κουνάμε