Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας!Γίγαντες φουρνου

Γίγαντες φουρνου 



ΥΛΙΚΑ 

250 γρ. γίγαντες

 2 φύλλα 

1 φλιτζάνι λαδι 

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματακια 

1
φλιτζάνι λιαστες ντοματες
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές 
κομμένες σε ροδελες
2 ξερά
κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κλωναρια σέλινο ψιλοκομμένο 

( μαζί με τα φυλλαράκια
τους)

 1/2 ματσάκι ανιθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της 
σούπας παπρικα

 Αλατι
 Πιπερι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκευουμε τα φασόλια απο το 

βράδυ, τα στραγγιζουμε, τα ξεπλενουμε
και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο 

νερό το οποίο τα σκεπάζει. Πρόσθετουμε
τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε τα 

φασόλια να πάρουν μια βραση χαμηλώνοντας τη
φωτιά και τα αφήνουμε να 

βράζουν για 1 ωρα ξαφριζοντας οσες φορες χρειαστεί.
Στο μεταξυ ζεσταινουμε το

 μισο λάδι σε ενα σκεύος και σοταρουμε τα κρεμμύδια
και τις πιπεριές για 5-6 

λεπτα.

 Βάζουμε το αλάτι, την πιπεριά και τα αποσυρουμε
απο τη φωτιά.

  

Στραγγιζουμε τα φασόλια κρατωντας το ζουμί και τα απλωνουμε σε
ενα ταψί του 

φούρνου. 

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματακια με το χυμό τους,
τις λιαστες ντομάτες, το 

σοταρισμενο μίγμα, το σέλινο, τον ανιθο, την πάπρικα,
αλάτι και πιπέρι. 

Περιχυνουμε το υπολοιπο λάδι και λίγο απο τον ζωμό που έχουμε
κρατήσει. 

Σε προθερμασμενο φούρνο για 1ωρα στους 180 βαθμούς ώσπου να μελωσουν
οι 

χυμοί τους.