Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

ENERGEIA & SOMA -Πρακτικές και μέθοδοι ενεργειακής υγιεινής

ENERGEIA & SOMA
OUT WITH THE OLD | IN WITH THE NEW
Πρακτικές και μέθοδοι ενεργειακής υγιεινής
 
Σχολή Μωραϊτη, 
Κάθε Τρίτη 20:00 -21:15 για 9 συναντήσεις
 
 
 
 
 
 
Η κατανόηση της “ενέργειας” , είναι ίσως η πιο απλή και επιστημονική εξήγηση για την δημιουργία του σύμπαντος και άρα και για εμάς τους ίδιους. Τα πάντα, τα πάντα είναι ενέργεια, συχνότητα και δόνηση όπως είπε ο Ν. Τέλσα.
Σε κάθε σώμα υπάρχει ένα σύστημα που “τρέχει” ενέργεια γνωστή ως Ζωτική ενέργεια ή Πράνα ή Κι ή Τσι . Όταν η ροή μπλοκαριστεί από δυσάρεστα συναισθήματα και γεγονότα χρειάζεται να βρεθεί άμεσα κάποια μέθοδος καθαρισμού και απελευθέρωσης διαφορετικά η μπλοκαρισμένη ενέργεια  θα εκφραστεί ως “ύλη”, δηλαδή σε ανισοροπία.
Όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί, μηδενός εξαιρουμένου, είχαν συμπεριλάβει στην καθημερινότητα τους μεθόδους καθαρισμού του ενεργειακού πεδίου μέσα από το χορό, το τραγούδι, τη μουσική, το χαμαμ, το διαλογισμό, την απομόνωση στη φύση, τα ιαματικά λουτρά, τη νηστεία, το βελονισμό, το μασάζ κτλ. 
 
Υπήρχε από τότε η σοφία, πως η παγιδευμένη – παγωμένη ενέργεια, δημιουργεί εκνευρισμό, επιθετικότητα, προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα και φυσικά αρρώστια (φυσική και ψυχική). 
 
Η κατάθλιψη, πολλές φορές, οφείλεται σε ένα σύστημα που είναι υπερφορτωμένο (από στρες και τοξικά συναισθήματα – ενέργειες άλλων ανθρώπων), και καταρρέει σωματικά, συναισθηματικά και ψυχικά.  Όταν η ενέργεια γίνεται πολύ αργή και βαριά, χρειάζεται αποφόρτιση και καθαρισμός. Μόνο τότε μπορεί σώμα να επαναφορτίστει με συχνότητες χαράς και καλή υγείας.  
 
Στην ίδια λογική που γνωρίσαμε ως παιδιά τη αναγκαιότητα της στοματικής υγιεινής και άρα θεωρητικά βουρτσίζουμε τα δόντια δύο φόρες την ήμερα , θα πρέπει καθημερινά ο καθένας από εμάς να αφιερώνει πλέον χρόνο, για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική και ενεργειακή του υγιεινή. 
 
Δεν είναι πολυτέλεια αλλά φύση, ενέργεια, και κοινή λογική.
 
Στο εργαστήρι Ενέργεια και Σώμα θα μάθετε τεχνικές για την δημιουργία και διαχείριση της ενέργειας καθώς και θα βιώσετε μικρής διάρκειας συνεδρίες ηχοθεραπείας από μοναδικά αρχαία όργανα και όχι μόνο.
 
Οι τεχνικές θα καλύψουν τρόπους όπως:
1. Τεχνικές αναπνοής 
2. Γείωση,
3. Τεχνικές απελευθέρωσης της ενέργειας και των συναισθημάτων
4. Αύρα, καθαρισμός ενέργειας, 
5. Επαναφόρτισης και καθαρισμός της ενέργειας στη σπονδυλική στήλη
6. Θηλυκή ενέργεια, κατανόησή και πρακτική ενεργοποίησης του ενεργειακού κέντρου
7. Ενεργειακά κέντρα (γνωστά και ως τσάκρας) 
8. Ηχοθεράπεια
 
Τα οφελή
1. Θα ανεβάσετε, με την πρακτική, την ζωτικότητα σας και άρα πολύ πιθανόν την παραγωγικότητα στην εργασία και στην προσωπική σας ζωή
2. Θα μπορέσετε να εγκαταλείψετε και να απαλλάχτητε από πεποιθήσεις και ιδέες που περιορίζουν την ελευθερία και την αλήθεια σας
3. Θα αρχίζετε να νιώθετε πιο “ανάλαφρα” μια και θα ξεκινήσει η διαδικασία της αποφόρτισης και της ανανέωσης
4. Θα μάθετε στον εαυτό σας να “αποχαιρετάτε” πράγματα και καταστάσεις
5. Θα έχετε πολύ  καλύτερη ικανότητα διαχείρισης της ενέργειάς σας και άρα και της ζωής σας
6. Θα αποκτήσετε πιο αρμονική σχέση με το σώμα σας, τα συναισθήματα σας,  άρα με  τον εαυτό σας
7. Θα βελτιώσετε την αναπνοή σας και άρα να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό, το  αναπνευστικό, το καρδιαγγεικό και το πεπτικό σας σύστημα
8. Θα μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα στρεσογόνες καταστάσεις
9. Θα  δείτε βελτίωση στις σχέσεις σας γιατί απλά θα αποκτήστε αρμονικές σχέσεις πρώτα με τον εαυτό σας
10. Πολύ πιθανό να νιώστε μια πρωτόγνωρη και ανανεωμένη όρεξη για τη ζωή
11. Θα κατανοήσετε εμπράκτως της αέανη ροή της ζωής καθώς και τη σημαντικότητα της καθημερινής πρακτικής για την ευτυχία σας
…όλα αυτά μόνο με καθημερινή πρακτική 🙂
 
Δεν βγάζει και πολύ νόημα, να περιμένει κανείς το Σαββατοκύριακο για να “ξεφορτώσει”.
Δεν είναι δυνατό ένα σύστημα να περιμένει 11 μήνες για να άδειασει από το παλιό, να γεμίσει με ότι το καινούργιο, και άρα να έχει ροή, δηλαδή ζωή.
 
“Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες τώρα ξέρουν ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε, μπορούμε πραγματικά να ενεργοποιήσουμε, σε κυτταρικό επίπεδο, την εγγενή ικανότητα του σώματός μας να θεραπεύσει και να ευδοκιμήσει.”
Dr. Deepak Chopra, MD, FACP and Dr Andrew Weil, MD
 
Κόστος
80€ Για τους ταμειακώς ενήμερους Αποφοίτους
100€ Για τους γονείς, το προσωπικό, τους καθηγητές της Σχολής Μωραΐτη και τις οικογένειές τους (και των αποφοίτων!)
120€ Για όλους τους υπόλοιπους
 
ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ
Αγίου Δημητρίου και Παπαναστασίου
Παλαιό Ψυχικό
ΤΗΛ: 21 0675 6970
 
 
Τα συναισθήματα και τα πάντα ρει, επι του πρακτέου
Μια σημαντική πτυχή στην τέχνη της ζωής είναι να κινείται κανείς, με την άμπωτη και τη ροή των συναισθημάτων του, ενώνοντας του εαυτό του με αυτή τη ρευστότητα χωρίς όμως να φυλακίζεται από αυτήν. Δεν είναι απαραίτητο να σας γίνει έμμονη η όποια διακύμανση  -μεταβολή- στη διάθεση ή συναίσθημα σας.
Είναι απλά συναισθήματα, και συχνά ενεργοποιούνται με τρόπους που είναι εντελώς πέραν της κατανόησης μας. 
 
Όταν δεν μειώνετε ούτε υπερβάλλετε με την ένταση και τη σημασία των συναισθημάτων σας, τότε έχετε μια μεγαλύτερη αίσθηση του πότε και πώς να τα εκφράσετε.
 
Καιρό τώρα ίσως να πολεμάτε με την άμπωτη και τη ροή των συναισθημάτων σας,  ( αρνούμενοι ίσως το πόνο σας, το θυμό, ή θλίψη). Άλλες φορές πάλι ταυτίζεστε με το ένα ή το άλλο  συναίσθημα σε τέτοιο βαθμό που να το φροντίζετε σαν να ταΐζετε ένα παιδί , και άλλες φορές απολύνετε τα συναισθήματά σας με πρακτικές αντιδράσεις σε μια προσπάθεια να αρνηθείτε και άρα να κρύψετε ότι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια της έκφρασης σας. 
 
Όταν προσπαθείτε να παγώσετε τον εαυτό σας προκειμένου να μην εκφράσετε τα συναισθήματά σας, είναι σα να προσπαθείτε να ανακόψετε τις παλίρροιες οι οποίες μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο με κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για έλεγχο. 
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κολυμπήσει με αυτές τις παραλλαγές, αντί να αντισταθεί.
 
Και ο τρόπος είναι να μάθετε πως καθημερινά μπορείτε να επιτρέψετε την ροή αυτή να κυκλοφορήσει στο σώμα, στο νου, στο συναίσθημα.
 
Τα πάντα έρχονται και πάντα φεύγουν, από τη φιλοσοφία στην πρακτική είναι το αντικειμένο του σεμιναρίου