Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας !Μελιτζανοσαλάτα

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

 

ΥΛΙΚΑ

5
Μέτριες μελιτζάνες φλασκιές

1 φλιτζάνι του
τσαγιού λάδι

1 μικρό κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο

Χυμό 2 λεμονιών

Αλάτι

Ρίγανη

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τις
μελιτζάνες στο γκρίλ ή όπου αλλού εσείς θέλετε μέχρι να μαλακώσουν και η φλούδα
τους να έχει φουσκώσει και να έχει αρπάξει λίγο από την έξω πλευρά .

Τις να κρυώσουν και
τις ξεφλουδίζουμε και τις παίρναμε από την μηχανή του πουρέ

Προσθέτουμε σταδιακά
το λάδι και το χυμό λεμονιού .Ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά είτε στο
χέρι είτε στο μίξερ

Όταν ανακατευτεί καλά
το σερβίρουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ρίγανη .